10.9.07

FST5: Åbo torg - girighetens grotta

Hei!

Ruotsinkielinen FST5 – kanava lähettää keskiviikkona 12.9. klo 21.00 Spotlight-ohjelman Åbo torg - girighetens grotta (Turun toriparkki-ahneiden luola), jota YLEn ohjelmatiedoissa kuvataan näin:

Är en parkeringsgrotta under torget förutsättningen för ett levande centrum eller blir det dödsstöten för torghandeln? Affärsintressena som driver på grottan vill att staden tar beslut utan att veta projektets kostnader. Textning för döva.

Ohjelmassa on suomenkielinen tekstitys ja siinä haastatellaan mm. allekirjoittanutta. Katso ja kerro kiinnostuneille! Ohjelma on katsottavissa myös internet-sivuilla: http://svenska.yle.fi/spotlight/

Pauliina de Anna

3 Comments:

At 13/9/07 11:23, Anonymous Anonyymi said...

Suora linkki Spotlight-videoon:
arenan.yle.fi/toista?id=816746

Turun Sanomien Keijo Ketosen puheet "kaupunkisuunnitteluviraston kommunistitytöistä" (suunnilleen videon kohdassa 21:20) olivat kyllä täysin käsittämättömiä, kuten myös ohjelman lopussa (25:10) kerrottu TS-yhtymän medioiden boikottipäätös yhdistystänne kohtaan.

Aiemminhan Ketonen sai valtakunnallistakin julkisuutta puheillaan naisten sopimattomuudesta päätoimittajiksi, ja Turun Sanomien sekaantumisesta Turun tuhoamiseenhan on tietysti puhuttu jo vuosikausia.

Enpä voi kuin ihmetellä, että niinkin moni viitsii tukea moiset arvot omaavaa yhtiötä tilaamalla Turun Sanomia. Harmittaa turkulaisten puolesta, älkää antako periksi!

 
At 18/9/07 10:50, Anonymous Anonyymi said...

Oli taas koko ohjelma tehty oikein kunnolla puolueellisesti. Jo alkuasetelmassa oltiin sitä mieltä, että aivan älytön juttu. Tästä johtuen en arvostanut tuota tietosisältöä ollenkaan, enkä paljoa tukeutuisi ko. ohjelman argumentteihin. Monta asiaa vain esiteltiin pintapuolisesti ilman kaikkien osapuolten kuulemista ja kaikkien faktojen esittämistä.

Ottaa koko keskustelussa päähän se, ettei mistään löydy ilman kyllä/ei väritystä olevaa tietoa. Tästä johtuen pidin erityisesti tämän parkkiluolia suunnittelevan henkilön mielipiteestä. Hänellä kun ei ollut mitään ennakkomielipidettä, vaan olisi ensin halunnut selvittää kunnolla ja tehdä päätöksen vasta sitten. Näin se asia pitää hoitaa.

 
At 27/9/07 14:38, Anonymous Anonyymi said...

Itse taas jättäisin edellisen kommentoijan puolueellisuuspuheet omaan arvoonsa. Eihän kyse kai ole parkkiluolista sinänsä, vaan siitä, mihin juuri tätä kyseistä luolaa ollaan ajamassa, millä perusteilla ja kenen toimesta.

Toriparkki halutaan, vaikka välittömässä läheisyydessä on useita jatkuvasti puolityhjiä pysäköintitiloja, mm. muutaman vuoden vanha Louhi. Toriparkkia perustellaan sillä, että muuten keskusta kuihtuu pelto-ostarien puristuksessa, mutta hankkeessa on mukana mm. Mylly-pelto-ostarin taustavoimia. Turun Sanomat yritti tehdä kaupungin kanssa sittemmin laittomaksi osoittautuneen herrasmiessopimuksen saadakseen paraatipaikalta parkkipaikkoja omaan ja suunnitellun liiketalon käyttöön. Sopimuksen lainvastaisuus selvisi Meidän Turku -yhdistyksen toiminnan seurauksena, joten Turun Sanomat asetti yhdistyksen boikottiin omistamissaan viestimissä.

Nämä kaikki viittaavat juuri vanhoihin huonoihin Turun taudin aikoihin, jolloin kaupunkia tuhottiin surutta erilaisten intressipiirien toimesta. Kyse on ennen kaikkea avoimuuden puutteesta ja halusta hoitaa asiat suljetuissa kabineteissa ns. äijäporukalla. Kriitikot leimataan, kuten Ketosen todettiin ohjelman toimittajalle sanoneen, "kapuloita rattaisiin työntäviksi kommunistitytöiksi" tai vastaaviksi. Tuon kaltaisten asiattomien kommenttien luulisi jo itsessään osoittavan, mistä tässä on kyse. Voi vain kuvitella, miten kävisi, jos vaikkapa valtakunnan tason poliitikko tai vaikkapa Helsingin Sanomien suuromistaja menisi möläyttämään moisia.

Nykyaikaiseen demokraattiseen päätöksentekoon kuuluu avoimuus ja eri mieltä olevienkin kuunteleminen ja kunnioittaminen. Kaupungin pitäisi tehdä ratkaisunsa ensisijaisesti kaupunkilaisten tarpeiden pohjalta, eikä sekaantua menneen ajan epämääräisiin herrasmiessopimuksiin. Juuri tämä on villakoiran ydin, asioita nyt ei vain enää hoideta tällä tavalla, vaikka jotkut tuntuvat yhä niin kuvittelevankin.

 

Lähetä kommentti

<< Home