15.9.07

AUTOTON ILTA: Ilo irti ilman Toriparkkia!

AUTOTON ILTA: Ilo irti ilman Toriparkkia!

Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret järjestää Autottoman päivän aattona 21.9
klubin Turkuun suunniteltua Toriparkkia vastaan. Illan aikana esiintyvät
Dj Phyr ja seuraavat bändit:

Kirahvi nimeltä Tuike
Half Apple
Kamu
Pera & The Boys

Klubi järjestetään Kortteliravintola Kertussa 21.9. klo 21.00-02.00. K-18.

VAPAA PÄÄSY! TERVETULOA!

6 Comments:

At 18/9/07 11:33, Anonymous Anonyymi said...

Riviturkulaisen kannalta tämän keskustelun suurin ongelma on toriparkin vastustajien indentifioituminen vasemmistolaisiksi. Moni turkulainen porvarillisestikin ajatteleva henkilö vastustaa toriparkkia, talojen purkamista ja muuta "Turku-meininkiä" uskaltautumatta kutienkaan tuoda ääntään kuuluville, kun uhkana on samaistuminen tiettyyn poliittiseen blokkiin.

Olisi mukava kokea enemmän puoluepolitiikasta riippumatonta kansalaistoimintaa tämän asian ympärillä.

 
At 18/9/07 15:23, Anonymous Anonyymi said...

Olen samaa mieltä. Tähän ei saisi sekoittaa vasemmiston politiikkaa, jonka taustalla ovat muut intressit, mitä pelkästään toriparkin vastustaminen. Jos grynderi olisikin "omaa porukkaa", niin koko keskusteluasetelma kääntyisi päälaelleen:-)

 
At 12/10/07 11:35, Anonymous Anonyymi said...

Hehheh, no voi harmi että vasemmisto ajaa teidän asiaanne, samalla kun kannattamanne oikeisto kusettaa teitä kybällä. Pitäisikö taputtaa päähän säälistä?

 
At 16/10/07 10:28, Anonymous Anonyymi said...

Hei,

Avausviestin kirjoittaneena haluaisin vastineeksi todeta, että toriparkin vastustamisen puoluepolitisoituminen haittaa koko vastustushanketta. Toriparkin vastustajia on valtava määrä, mutta he eivät uskaltaudu näin vasemmistovetoiselle agendalle. Lopputuloksena kansalaistoiminta on heikompaa ja epäuskottavampaa, koska vastustajat leimautuvat (osin syystäkin) politrukeiksi, jotka vastustavat toriparkkia vain pistääkseen kapuloita kapitalistin rattaisiin. Itse olen lähinnä huolissani niistä muutamasta jäljelläolevasta arvorakennuksesta, jota tässä DDR-kaupungissa on vielä pystyssä.

 
At 16/10/07 17:43, Anonymous Anonyymi said...

Pari kommenttia:

- Ei kannata hämääntyä siitä, että Keijo Ketonen "Virallinen valvoja" kolumnissa väittää kaikkia toriparkin vastustajia "viherkommunisteiksi" - myös sellaisia nimeltä mainittuja henkilöjä, jotka eivät ole poliittisesti vasemmistolaisia.
- Toriparkkia vastustavat Meidän Turku ry ja Maan ystävät ovat yhdistyksinä poliittisesti sitoutumattomia, vaikka niiden toiminnassa toki on mukana poliitikkoja. Yhdistykset ovat avoimia kaikille.
- Toriparkkia vastustaa julkisesti myös Vihreä liitto, joka ei ole sinänsä vasemmistolainen puolue - sen edustajien mielipiteet toki ulottuvat oikealta vasemmalle.
- Suosittelen myös, että porvarillisesti ajatteleva vapaasti esimerkiksi soittaa tai lähettää sähköpostia porvarillisille tai keskiryhmien politiikoille ja kehottaa heitä toimimaan julkisesti toriparkkia vastaan. Valtuutettujen yhteystiedot löytyvät www.turku.fi :stä.

 
At 2/4/08 17:43, Anonymous Anonyymi said...

Voi räkä: toriparkki on itse asiassa loistava hanke. En ymmärrä, miksi sitä pitäisi vastustaa. Autot maan alle, niin katutilaa jää pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön. Keskustan kaupallisten toimintojen ylläpitämiseksi tarvitaan helppo lähestyttävyys. Ja Turun- ja ympäristökuntien alueella, noin 300 000 asukasta, voidaan unelmoida pikaraitioiestä, ja ehkä sellainen joskus saadaankin kulkemaan Kaarinasta Raision kautta Naantaliin, mutta Ruskosta ja Liedosta ja Aurasta Turkuun tullaan autoilla. Ja mennään Raision Myllyyn ja Maskun basaareihin, ellei keskustakortteleita tehdä houkutteleviksi.
Toriparkki tarjoaa mahdollisuudet rakennuttaa keskustan parkkitalot hyödyllisempään käyttöön, esimerkiksi asunnoiksi tai työtiloiksi. Ja jos ei kekustan liiketiloja saada tuottamaan kunnolla, näemme jo Humalistonkadulta, mitä saamme: kaljabaareja Thai-hierontaa ja kebabia. Kaikki tietenkin ihan hyviä asioita, mutta elämässä voisi olla muutakin.

 

Lähetä kommentti

<< Home